2015-2016 m.m kronika

10-oji bendrumo akcija „Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui"

10-oji bendrumo akcija „Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui"

Bendrumo akcija – tai priminimas, paraginimas ir galimybė atsigręžti į tuos, kuriems labiausiai trūksta mūsų dėmesio ir pagalbos.Prieš dešimt metų artėjant Šv. Kalėdoms pakvietėme visus bendrystei – savomis rankomis pagaminti atviruką, užrašyti šventinį linkėjimą ir pasveikinti juo ligoninėse, kitose globos ir slaugos įstaigose ar ištuštėjusiuose namuose Kalėdas sutinkančius žmones. Nepažįstamus, kartais vienišus ir užmirštus. Kasmet norinčiųjų pasidalinti savo šventiniais linkėjimais vis daugėjo, neretai prie atvirukų būdavo pridedamos ir mažos dovanėlės: numegztos kojinės, pirštinės, šalikas ar iškeptas skanėstas. Mus pasiekė ne viena istorija, kad šis užsimezgęs nepažįstamų žmonių ryšys tęsėsi ir per kitas šventes, dabar galbūt jau išaugo ir į bičiulystę.

Nuoširdžiai džiaugiamės mūsų akcijos dalyvių širdingumu ir išmone, dalinantis šventine nuotaika, savo sielos ir šventinio stalo turtais. Mes neprašome aukoti pinigų. Šioje akcijoje gali dalyvauti ir pertekliaus nejaučiantys žmonės – jie dovanoja savo laiką, savo rankų darbą, savo širdies šilumą. Dėkojame jiems už tai!

Visiems linkime, kad artėjančios Šv. Kalėdos būtų džiaugsmingos ir kartu ramios, be teroristų sėjamos baimės. Pagarbos vienas kitam, meilės ir bendrystės linkime visiems, visų rasių ir visų tikėjimų žmonėms!

 

Janina Utkuvienė
Valstybinio psichikos sveikatos centro
Informacijos ir ryšių skyriaus vedėja