2015-2016 m.m kronika

"Graži mūsų šeimynėlė"

„Bendradarbiauti su tėvais ir šeima ugdant mokinius“-vienas iš Sūdavos pagrindinės mokyklos tikslų šiais mokslo metais. Siekiant šio tikslo,  2 klasėje balandžio mėnesį buvo vykdomas projektas „Graži mūsų šeimynėlė“.

Mokinių šeimos nariai vedė pamokas, organizavo ekskursijas. Skirmantės Simanavičiūtės, Paulos Ramonovaitės, Alberto Jablonskio, Dovydo Valūno mamos, Augustės Mikelaitytės ir Ievos Vyšniauskaitės mamos  ir močiutės atsiliepė į kvietimą vesti pamokas, ekskursijas, renginius antrokams.

Buvo suorganizuota  išvyka į Teiberius pas alpakų augintojus.  Kęstutis Vitkauskas maloniai antrokus priėmė ir papasakojo mokiniams, kuo šie egzotiniai gyvūnai minta ir kuo vertinga alpakų vilna. Vaikams labai patiko  jas šerti morkomis.Apsilankėme Rementiškių dvare įkurtame Sūdavos krašto muziejuje. Pedagogė, kraštotyrininkė, šio muziejaus įkūrėja ir puoselėtoja R. Naujokaitienė, mokiniams pristatė muziejuje esančias ekspozicijas, vertingą literatūrą, senovinius namų apyvokos daiktus ir rankdarbius.

Mamytės mieliausiai rinkosi dailės ir technologijų pamokas. Jų metu mokiniai gamino grybuką ir pavasariniais žiedais puošė medelį. Šios pamokos metu buvo integruojama ir matematika – antrokai mokėsi brėžti su skriestuvu.Gamino atviruką – sveikinimą mamai. Vaikai tapo tikrais dizaineriais. Reikėjo iš madų žurnalų iškirpti ir  sumodeliuoti ant atviruko rūbus ir aksesuarus mamai. Papuošę atviruką, mokiniai rašė sveikinimą, skirtą mamos dienai. Lankstė  leliją iš vienkartinių servetėlių, aiškinosi, kam ją galima panaudoti. Gamino gėlytę iš kartono ir plastilino.

Augustės mama –matematikos mokytoja. Ji vedė matematikos pamoką. Mokiniai susiskirstę grupelėmis keliavo daugybos lentelės labirintu, vyko komandų „daugybos lentelės“ estafetės. Mokėsi iš dviejų spalvotų lapų sulankstyti kvadratą ir iš jo pasigaminti žaisliuką. Augustės močiutė, buvusi lietuvių kalbos mokytoja, pravedėl ietuvių kalbos  pamoką. Jos metu antrokai mokėsi kurti eilėraštį. Iš pradžių mokiniai mokėsi rimuoti. Išmokę rimuoti, kartu su mokytoja kūrė eilėraštį. Antrokai sukūrė pirmą bendrą savo eilėraštį , kurį skiria savo mamoms.

Mano mama, miela,

rytmetėly keli,

pusrytėlį ruoši,

į mokyklą lydi.

 

O mokykloje lauks

daug dienelių gražių,

daug žinių, pažymių,

nuostabiausių draugų.

 

Jau saulutė skaisti.

Vyturėlį girdžiu.

Į mokyklą skubu

mūs mažu takučiu.

 

Labai noriu užaugt,

laimės paukštę pagaut,

po žvaigždynus skraidyt

Ir pas tave vėl sugrįžt.

 

Sekančio projekto metu mėginsime šiam eilėraščiui sukurti melodiją.

Šis projektas vaikams labai patiko. Jie labai laukė pamokų, kurias ves mama ar močiutė.Jos artimiau susipažino su klasės, kurioje mokosi jų vaikas, kolektyvu. Dabar bus lengviau spręsti problemas, kylančias klasėje, organizuoti kitus bendrus renginius. Pasijutome tikrai viena gražia didele šeima. Tik labai pasigedome tėčių. Tikimės, kad kituose projektuose ir jie išdrįs dalyvauti.

Antrokai labai dėkingi savo šeimų nariams padėjusiems jų klasei šauniai vykdyti projektą „Graži mūsų šeimynėlė“ .

 

Antros klasės mokytoja Neringa Kušlienė