2015-2016 m.m kronika

„Sveika, vasarėle - 3“

Stovyklos metu  labai daug keliavome ir norime pasidalinti  kelionių įspūdžiais:

Pirmą dieną vykome į J.Basanavičiaus gimtinę. Čia dalyvavome edukacinėje programoje „Pro vaikystės langą“. Susipažinome su Suvalkijos regiono sodybomis ir joms būdingais pastatais. Taip pat sužinojome, kokiais indais, baldais, įrankiais žmonės naudojosi senovėje. Stovyklautojai atliko įdomias užduotis „Užduočių sąsiuvinyje“. Piešė, ką J.Basanavičius galėjo matyti pro savo vaikystės langą. Už meniškiausią piešinį buvo apdovanoti: G.Venslovaitytė, M.Kernagytė, A. Bendaravičius.

Sekančią stovyklos dieną „Virbalio vartai“ edukacinėje programoje „Duonos kelias“ mokiniai susipažino , kaip duona atkeliauja iki mūsų stalo. O svarbiausia mokiniai patys minkė, formavo kepaliuką, matė krosnies įkaitinimą ir kepaliukų įšovimą. Kiekvienas išsikepė savo kepaliuką. Stovyklautojai taip pat liejo žvakes, pynė virvę, audė juosteles, lipdė iš molio, sprendė Mykolo galvosūkius. Po darbų vaikų laukė gausios vaišės.  

Penktadienį vykome į Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilkaviškio r. Kybartų policijos komisariato Prevencijos poskyrį. Susipažinome su policininko profesija, policijos funkcija. Mokiniai už aktyvų dalyvavimą atsakinėjant į saugaus eismo klausimus buvo apdovanoti atšvaitais Taip pat  vykome į Kauno teritorinės muitinės Kybartų pasienio kontrolės postą susipažinti su muitininko profesija ir muitinės funkcija. Stovyklautojai susipažino su vilkšuniu Presto, kuris moka ieškoti kontrabandos. Užsukome ir į Vilkaviškio r. savivaldybės viešosios bibliotekos Kybartų filialą. Mokiniai susipažino su Kybartų miestelio istorija, įdomiomis vaikiškomis knygomis. Vaikai klausė knygelės įrašo, kurią įgarsino aktorė kybartietė V.Mickevičiūtė. Bibliotekininkė Aušra mokinius motyvavo skaityti  knygeles ir vasaros atostogų metu.  Pirmadienį apsilankėme Rementiškių dvare įkurtame Sūdavos krašto muziejuje. Pedagogė, kraštotyrininkė, šio muziejaus įkūrėja ir puoselėtoja R. Naujokaitienė, mokiniams pristatė muziejuje esančias ekspozicijas, vertingą literatūrą, senovinius namų apyvokos daiktus ir rankdarbius.

 Paskutinę stovyklos dieną vykome į Klausučių seniūnijos Atgimimo parką. Mus maloniai nustebino ketvirtokas Rokas su močiute. Rokas pats iškepė obuolių pyragą ir visus stovyklautojus pavaišino. Pyragas buvo labai skanus. Taip pat apsilankėme Klausučių skyriaus mokykloje. Grįžus į Sūdavos pagrindinę mokyklą stovyklautojų jau laukė socialinė pedagogė D.Kačkauskienė. Ji organizavo  mokiniams socialinio ugdymo valandėlę „Protmūšis“.  Vaikai už aktyvų dalyvavimą „Protmūšyje“ buvo apdovanoti.

Pasibaigus stovyklai visi stovyklautojai gavo diplomus, kurie pažymi, kad mokiniai aktyviai ir noriai dalyvavo stovyklos veikloje. Šauniai praleidome laiką. Dar kartą vaikams linkime saugios vasaros.

 

 

Pradinių klasių mokytojos Teresė Vilbikaitienė ir  Neringa Kušlienė